Openbare werken

Openbare werken in Gent gebeuren telkens met aandacht voor integrale en duurzame heraanleg.
Er wordt veel aandacht besteed aan een goede voorbereiding en coördinatie van de werken zodat de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk kan worden beperkt.
We streven naar minder hinder en een betere toegankelijkheid bij werken. Goede contacten met aannemers, buurtbewoners, plaatselijke middenstand, buurtscholen, enz... zijn daarin cruciaal.

 

 

Actueel

De Gentenaar, 14 februari 2018

De omgeving van Don Bosco in Zwijnaarde, Sint-Antonius in de Holstraat en Het Tandwiel in Sint-Amandsberg wordt dit voorjaar veiliger gemaakt.

Het systematisch veiliger maken van de omgeving van schoolpoorten is al jaren een prioriteit van het Gentse stadsbestuur. Tussen 2013 en 2018 zal er ongeveer één miljoen euro in zijn geïnvesteerd....

Het Laatste Nieuws, 20 november 2015

Het Gentse stadsbestuur wil opnieuw grachten laten bouwen in bepaalde straten. Jarenlang werden in Gent grachten gedicht en vervangen door grote buizen die afval- en regenwater afvoerden. Nu wil men ze weer openleggen. "Grachten hebben een aantal voordelen", zegt schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Het is een middel...

De Gentenaar - 22 augustus 2015   De Stad Gent roept de Gentenaars op om zich goed te informeren over de wegwerkzaamheden die de komende weken en maanden de stad zullen beheersen. Zeker bij de start van het schooljaar wordt er gevraagd om alternatieven te zoeken in vorm van openbaar vervoer en fiets.

De aftrap van een hele reeks wegwerkzaamheden werd al vlak na het bouwverlof...

Pagina's