Openbare werken

Openbare werken in Gent gebeuren telkens met aandacht voor integrale en duurzame heraanleg.
Er wordt veel aandacht besteed aan een goede voorbereiding en coördinatie van de werken zodat de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk kan worden beperkt.
We streven naar minder hinder en een betere toegankelijkheid bij werken. Goede contacten met aannemers, buurtbewoners, plaatselijke middenstand, buurtscholen, enz... zijn daarin cruciaal.

 

 

Actueel

Het Laatste Nieuws, 20 november 2015

Het Gentse stadsbestuur wil opnieuw grachten laten bouwen in bepaalde straten. Jarenlang werden in Gent grachten gedicht en vervangen door grote buizen die afval- en regenwater afvoerden. Nu wil men ze weer openleggen. "Grachten hebben een aantal voordelen", zegt schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). "Het is een middel...

De Gentenaar - 22 augustus 2015   De Stad Gent roept de Gentenaars op om zich goed te informeren over de wegwerkzaamheden die de komende weken en maanden de stad zullen beheersen. Zeker bij de start van het schooljaar wordt er gevraagd om alternatieven te zoeken in vorm van openbaar vervoer en fiets.

De aftrap van een hele reeks wegwerkzaamheden werd al vlak na het bouwverlof...

De Standaard - 20 mei 2015

'Ik zit nu vanuit het raam naar de kasseien op de Korenmarkt te kijken. De aanblik zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik vind dit echt verschrikkelijk.' Filip Watteeuw, schepen van Openbare Werken (Groen) in Gent, zegt bijzonder gechoqueerd te zijn dat de kasseistenen op de Korenmarkt en het Emile Braunplein, in het hart van de stad, uit een...

Pagina's